Eerste indrukken: Puerto Morelos & Isla Holbox
Door: Anna
Blijf op de hoogte en volg Anna
10 Juli 2014 | Mexico, Holbox Island
Hier ben ik dan, vanuit zeker één van de mooiste plekken op aarde: Isla Holbox. Een eilandje ter noorden van Yucatán, met zo'n 1500 inwoners, waar de wegen niet verhard zijn en waar inwoners en toeristen rond rijden op golfkarretjes, aangezien er geen auto's zijn. Het is werkelijk een paradijs, we zitten in een groot appartement pal op het strand, palmbomen, wit zand en helder blauw water. Het dorpje is om de hoek, vol gekleurde huisjes. Verder is het erg rustig, weinig toeristen.
Holbox staat bekend om de mogelijkheid walvishaaien te spotten gedurende het hoogseizoen (nu dus). Morgen gaan we daarom met een boottripje op zoek naar de walvishaaien, om hopelijk met ze te kunnen zwemmen en verder nog wat schildpadden, dolfijnen en andere mooie vissen tegen te komen.
Verder gaan we vanmiddag een golfkarretje huren om wat van het kleine eiland te zien.
Maar nu eerst nog even een korte samenvatting van de afgelopen week;
Afgelopen vrijdag hield ik een afscheidsfeestje in Dronten, waar veel lieve mensen waren met gezelligheid, cadeautjes en lieve verhalen in mijn boekje (die ik bij ga houden met al mijn belevenissen).
Gedurende het weekend was ik druk met inpakken en voorbereiden en maandag vroeg (half 6!) heeft papa ons (Mama, Maarten en ik) weggebracht naar Schiphol. Na een tussenstop op Cuba, waren we uiteindelijk na zo'n 16 uur reizen in Mexico aangekomen. Gauw de auto gehuurd en op naar onze eerste bestemming: Puerto Morelos (een dorpje tussen Cancún en Playa del Carmen). In tegenstelling tot deze badplaatsen is Puerto Morelos een klein dorpje met bijna alleen maar Mexicanen. Hier verbleven we twee nachtjes in een klein appartementencomplex. De eerste middag hebben we vooral rustig aan gedaan, aangezien we al bijna 24 uur op waren. De tweede dag zijn we lekker naar het strand gegaan, waar het ook erg rustig was en waar we zo nu en dan genoten van een privé concertje van een mexicaan op een gitaar en een mexicaan op een harp, typischer kon het niet.
In de middag hebben we tot nu toe vooral nachos (met bonen, tomatensaus en kaas) gegeten of echte Mexicaanse guacemole.
De derde dag zijn we vanuit Puerto Morelos vertrokken en richting het punt gegaan waar je een bootje naar Isla Holbox kunt nemen, waar we dus nu vanaf gisteren zijn.
Hier is het volop genieten en rustig aan doen, voor de komende weken staan onder meer Valladolid, Mérida, Campeche, San Cristóbal de las Casas en uiteindelijk Puebla op de planning.
Jullie horen gauw weer van me!
Anna
(En oja! Ik ben druk bezig met alles filmen met mijn nieuwe filmcamera, maar de filmpjes zijn nogal groot om te uploaden, wel zal ik wat foto's zetten hier op dit weblog, maar de meesten zullen op facebook te vinden zijn.)
10 Juli 2014 - 20:54
Lizz:
Ohhhh wat klinkt het fantastisch! De foto's zagen er ook echt top uit. Heeeerlijk!!